امروز شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

عملیات میدانی در مناطق منشا گرد و غبار به‌زودی آغاز می‌شود

مرکزی – ابتکارآنلاین: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: باید از کشورهای عراق و سوریه به صورت میدانی منشا ذرات گرد و غبار را کنترل کنیم و به‌زودی هیئت‌های کارشناسی بین سه کشور فعال می‌شوند و بر مبنای آن در مناطق منشا گرد و غبار عملیات میدانی آغاز می‌شود.
کد خبر: 860
زمان انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۳ بعد از ظهر -
494 بازدید

به گزارش خبرنگار ابتکارآنلاین به نقل از تسنیم – علی سلاجقه با اشاره به خشکی تالاب خوزستان و کم‌آبی رودخانه‌های نوار زاگرسی اظهار داشت: موضوع خشکی تالاب خوزستان بحثی است که در کل کشور وجود دارد و در روش‌های استحصال آب روش‌های متعدد استفاده شده است و حقابه رودخانه و حقابه تالاب در نظر گرفته نشده است.

 

وی افزود: در این راستا جدول حقابه‌های رودخانه‌ها و تالاب‌های کشور را آماده کردیم و به وزارت نیرو در سه حالت کم‌آبی، میان‌آبی و پرآبی ارائه شده است و وزرات نیرو مکلف است بحث حقابه‌ها را تنظیم ‌کند اگر شرایط بارندگی مناسبی وجود داشته باشد وزرات نیرو این کار را انجام می‌دهد که در دریاچه ارومیه حقابه انجام شد.

 

سلاجقه در ارتباط با مذاکرات با کشورهای همسایه در خصوص ریزگردها گفت: خوشبختانه برای نخستین بار ایران، در بین کشورهای همسایه برای شمال و شمال شرق، جنوب و جنوب غرب کشور اقدام زیرمنطقه‌ای انجام داده است و در رایزنی با سه کشور و نشست سفرا و غیره منجر به تشکیل خمیرمایه دبیرخانه منطقه‌ای در تهران و ایجاد یک صندوق شده است که در قالب برنامه‌های عملیاتی و نقشه اقدام زیرمنطقه‌ای که مورد قبول کشورهای همسایه بوده قرار گرفته است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: باید از کشورهای عراق و سوریه به صورت میدانی منشا ذرات گرد و غبار را کنترل کنیم که با وزرای جهاد کشاورزی، نیرو و نفت مذاکرات انجام شده است و به‌زودی هیئت‌های کارشناسی بین سه کشور فعال می‌شوند و بر مبنای آن در مناطق منشا گرد و غبار عملیات میدانی آغاز می‌شود.

 

سلاجقه بیان کرد: یک منطقه ۹۰ میلیون هکتاری در کشور عربستان وجود دارد که اکنون روابط دیپلماتیک وجود ندارد ولی در حال رایزنی هستیم، ۲۴ میلیون هکتار در عراق و چهار میلیون هکتار در سوریه منشا گرد و غبار هستند.

 

وی با اشاره به اینکه سطح بسیار وسیعی سبب بروز ریزگردهای فرامنطقه‌ای شده است خاطرنشان کرد: برای کنترل آن نمی‌توان با شتاب عمل و تاثیر آن را به‌زودی دید هر چند که کار با جدیت دنبال می‌شود و امیدواریم که با بهبود وضعیت بارش‌ها از سال آینده شاهد بهبود شرایط هوا باشیم.

نوشته شده توسط:

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *