۲۰۰ زندانی از زندان مرکزی قزوین آزاد شدند

به گزارش خبرنگار ابتکارآنلاین به نقل از ایسنا – با حضور کاظم غریبآبادی، معاون بینالملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر ۲۰۰ نفر از محکومان اصلاح شده زندان مرکزی قزوین با استفاده از نهادهای ارفاقی و به همت دادگستری و دادستانی استان قزوین آزاد شدند.
بنا بر اعلام روابط عمومی دادگستری کل استان قزوین، کاظم غریبآبادی در این مراسم، اظهارکرد: آزادی این تعداد از زندانیان با استفاده از نهادهای ارفاقی و ظرفیتهای قانونی جای تقدیر دارد.
معاون بینالملل و حقوق بشر قوه قضاییه آزادی این تعداد زندانی را توفیق دانست و گفت: امروز باید نقطه عطفی در زندگی مددجویان آزاده شده باشد تا با ادامه مسیر صحیح زندگی مجدداً به زندان گرفتار نشوند و بزرگترین تجربهی کسب شده آنان از زندان عدم تکرار جرم و اقدامات مجرمانه باشد.
دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه بیان کرد: زندانهای داخل کشور قابل مقایسه با زندانهای بسیاری از کشورهای دنیا نیست و به واقع زندانهای ایران دانشگاه تربیت و اصلاح است و امروزه نظام زندانبانی کشور توانسته بسیاری از مجرمان حتی حرفهایها را در مسیر اصلاح قرار دهد و این فرصتی است که حاکمیت برای مجرمان فراهم کرده است.
رویکرد دستگاه قضایی قزوین تلاش برای آزادی زندانی است
علی شعبانی، رئیس کل دادگستری استان قزوین، نیز در این مراسم اظهار کرد: سیاست کاهش جمعیت کیفری و حبس زدایی یکی از اولویتهای ۱۵ گانه ریاست قوه قضاییه در سالجاری است و این موضوع بهصورت بسیار ویژه در دستور کار دستگاه قضایی استان قرار دارد.
وی افزود: در استان قزوین با همراهی همکاران قضایی و بهرهگیری حداکثری از نهادهای ارفاقی از حیث کاهش جمعیت کیفری زندانها، گامهای مؤثری برداشته شده است.
این مسئول بیان کرد: رویکرد دستگاه قضایی استان بر این است تا با زندانی شدن هر فرد از همان روز برای آزادی او تلاش کند و این در شرایطی است که فرد زندانی نیز در مسیر اصلاح قرار گیرد تا دستگاه قضایی بتواند با استفاده از ظرفیتهای قانونی و نهادهای ارفاقی شرایط آزادی آنها را فراهم کند.
حسین رجبی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان قزوین نیز در این برنامه اظهار کرد: نهضت کاهش جمعیت کیفری در استان آغاز و کاهش ۲۰ درصدی جمعیت کیفری زندانیان با استفاده از نهادهای ارفاقی و راهکارهای قانونی هدفگذاری شده است که امیدواریم با برنامه ریزی صورت گرفته و تلاش های مضاعف همکاران قضایی شاهد تحقق این امر باشیم.
وی عنوان کرد: بسیاری از زندانیان به دلیل «غفلت، ناآگاهی، مسائل اقتصادی، معیشتی و اجتماعی» مرتکب جرم و گرفتار زندان شدهاند و باید خود را در مسیر اصلاح قرار دهند.
این مسئول تأکید کرد: تلاش دستگاه قضایی استان بر فراهم شدن شرایط بازگشت مجدد زندانیان اصلاح شده به جامعه است و قطعاً حمایت های قانونی دستگاه قضایی از اینگونه مددجویان صورت میگیرد.