اثرات شوخ طبعی بر زندگی انسان
شوخ طبعی یکی از مکانسیم دفاعی انسان است. افراد شوخ طبع شانس بیشتری برای داشتن جسمی سالم دارند و در مواجه شدن با تجربیات تنش زا، کمتر با خلق منفی واکنش نشان می دهند.
شوخ طبعی روش موثری برای مقابله با عواطف منفی از قبیل: خشم، غمگینی و افسردگی است. این افراد به هیجانات منفی موضع فعال تری دارند و سعی می کنند بر آن ها غلبه کنند.
شوخ طبعی از چند طریق به ما کمک می کند تا با استرس زندگی مقابله کنیم.
اول: احساس خود کارآمدی ما را بالا می برد و به جای ترس و دستپاچگی، به آسانی با ان رویداد مقابه می کنیم.
دوم: از مشکل فاصله بگیریم ودر نتیجه برای یافتن راه حل های دیگری فرصتی بیابیم.
سوم: مردم بیشتر مایلند در کنار افراد شاد و سر حال باشند و از آن ها حمایت کنند.
چهارم: شوخ طبعی نوعی تایید خویشتن است یعنی (من خودم را دوست دارم و خو د را به عنوان شخص جایز الخطا می پذیرم).
توصیه هایی برای شوخ طبعی:
سعی کنید با لبخند و شوخی های لطیف همیشه روی خوش داشته باشید ، حتی اگر خود شما موضوع شوخی قرار بگیرید، وقتی همراه با خانواده بیرون می روید تمام افکار مربوط به کار یا نگرانی های خانواده را از خود دور کنید و فقط شاد باشید، حس شوخ طبعی خود را با خواندن کتاب های خنده دار تقویت کنید، به اشتباهاتتان بخندید و دیگران را تشویق کنید تا به اشتباهاتشان بخندند، هیچ پیشامد و ناراحتی روحی ای را خیلی سخت نگیرید.
اجازه ندهید چیزی شما را مضطرب کند، بسیاری از ناراحتی های روحی قابل پیشگیری و درمان هستند. با خوشرویی، آرامش و شوخ طبعی هیچ وقت اجازه ندهید چیزی اعصباتان را خرد کند، اجازه ندهید کنترل تان را از دست بدهید، به عبارت دیگر درهمه حالات و به ویژه هنگام ناراحتی روحی بر خویش تسلط داشته باشید، تسلط بر خویش به معنای در اختیار داشتن خود است، بهتر است آرامش و نزاکت با دیگران را تمرین کنید،به جای خشم موضوع را کم اهمیت تلقی کرده و با خنده و شوخی آن را حل کنید.
گردآورنده:مرکز مشاوره آرامش معاونت فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی ویژه شرق استان تهران