امروز سه شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳

تمرچین، الگوی موفق خدمت رسانی به زوارالحسین (ع) در اربعین ۱۴۰۱

ارومیه – ابتکارآنلاین: میزبانی زوارالحسین (ع) با محوریت مرز تمرچین و ارائه خدمات به آنان در طول مسیر از شهرهای مختلف استان آذربایجان غربی به سمت این مرز و پس از ورود به خاک عراق تا کربلا، الگوی موفق در اربعین امسال بود که می‌تواند زمینه ساز استفاده بیشتر از این مرز در سال‌های آینده و همچنین دیگر ایام سال باشد.
کد خبر: 2909
زمان انتشار: ۲۸ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۷ قبل از ظهر -
173 بازدید

به گزارش خبرنگار ابتکارآنلاین به نقل از ایرنا – خبر امکان تردد زوار اباعبدالله الحسین (ع) در ایام اربعین حسینی امسال از مرز تمرچین پیرانشهر برای نخستین بار در روز ۳۰ تیر در حاشیه بازدید سیدحمید میراحمدی معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور از این مرز اعلام شد.

 

خبر این بود؛ توافق با اقلیم کردستان عراق برای تردد زوار اربعین از مرز تمرچین

 

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور گفت: در خصوص تردد زوار از پایانه تمرچین پیرانشهر برای اربعین حسینی با دولت و اقلیم کردستان عراق به توافق رسیده‌ایم.

 

سیدحمید میراحمدی افزود: تمهیدات لازم از سوی استاندار آذربایجان غربی و طرف عراقی برای تحقق این امر مهم در حال اجراست که با نهایی شدن موضوع شاهد عبور سهل، قانونمند و پرتردد زوار از این مسیر خواهیم بود.

 

وی با بیان اینکه آب و هوای مناسب این مسیر، مزیت خوبی در مقایسه با دیگر مرزها برای تردد زائرین اربعین حسینی است، افزود: با تحقق این امر شاهد توسعه اقتصادی منطقه نیز خواهیم بود.

 

پس از این خبر، اقدامات لازم برای ارائه خدمات در این فرصت کم به دستگاه های اجرایی محول شد و در ابتدا، اقدامات زیرساختی در دستور کار نهادهای مسوول قرار گرفت؛ توجه به توسعه راه‌های مواصلاتی، انجام اقدامات زیربنایی و روبنایی در مسیرهای منتهی به مرز تمرچین و همچنین زمینه سازی برای استفاده از همه ظرفیت مرز شامل ارائه خدمات به زوار در کنار دیگر افرادی که قصد خروج و ورود از مرز را دارند و تعطیل نشدن مراودات تجاری از نخستین کارهایی بود که آغاز شد و با بیشترین اهتمام لازم، به اجرا درآمد.

 

بازگشایی مرز تمرچین، مسافت، زمان و هزینه سفر زائران عتبات عالیات را کاهش می‌دهد؛ این جمله، تیتر مطلبی بود که استاندار آذربایجان غربی در نخستین جلسه با موضوعیت تمرچین در اربعین امسال اعلام کرد و عملیات اجرایی برای انجام کاری سخت ولی دلنشین برای خدمت به زوارالحسین (ع) نیز بسرعت آغاز شد.

 

معتمدیان در این جلسه با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر به حداقل رساندن هزینه حضور زائران در عتبات عالیات افزود: بازگشایی مرز تمرچین، ضمن کاهش مسافت و زمان سفر و حتی کاهش هزینه برای زائران عتبات عالیات، می‌تواند مقدمات عبور جمع کثیری از زائران استان‌های شمال غرب کشور و حتی زائران کشورهایی چون ترکیه و آذربایجان را فراهم کند.

 

وی همچنین با اشاره به تردد زائران برای اولین بار از مرز تمرچین به سوی عتبات عالیات اضافه کرد که تمامی دستگاه‌ها ملزم به حمایت و همراهی با ستاد اربعین برای آماده سازی زیرساخت‌ها و برنامه ریزی جهت تردد زائران از مرز تمرچین هستند.

 

استاندار آذربایجان غربی با تاکید بر آماده سازی زیرساخت‌ها و ساماندهی مرز تمرچین و مسیرهای منتهی به این مرز جهت تسهیل عبور زائران، افزود: دستگاه‌های متولی تعامل و همکاری لازم برای موقعیت یابی مکان موکب‌ها و تامین امکانات و کالاهای اساسی مورد نیاز این موکب‌ها را داشته باشند.

 

معتمدیان همچنین با اشاره به استفاده از ظرفیت‌های دولتی برای حمایت از زائران اربعین، تاکید کرد که نگاه ستاد اربعین، تاکید بر مردمی بود این حرکت عظیم است و خیرین نقش کلیدی در برگزاری آیین‌های اربعین و زیارت عتبات عالیات دارند.

 

در این فرصت کم و تنها ۷ هفته مانده به اربعین، همه اقدامات لازم برای میزبانی از زائران اباعبدالله الحسین (ع) در دستور کار جدی مسوولان این استان قرار گرفت و البته که این اقدامات به خوبی نتیجه داد و موجب شد تا رضایت بسیار زیاد زائران در این حرکت عظیم فراهم شود.

 

نخستین و مهمترین بخش این اقدام عظیم، ایجاد مسیر مناسب برای زوار بود و با توجه به وضعیت کوهستانی منطقه، اهمیت این امر دوچندان می‌شد.

 

۳۷ کیلومتر راه برای تردد زائران اربعین حسینی آماده شد

 

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: ۳۷ کیلومتر راه و بزرگراه در سطح استان و در مسیر ارتباطی تا مرز تمرچین آماده تردد زائران اربعین حسینی شد.

 

سیدمحسن حمزه‌لو اظهار کرد: از این میزان ۱۰ کیلومتر در مسیر بزرگراه بین‌المللی نقده – پیرانشهر – تمرچین بود و طی روزهای گذشته آسفالت و آماده تردد شد.

 

همه تمهیدات برای بهترین خدمت رسانی به زوار در تمرچین اجرایی شد

 

استاندار آذربایجان غربی هم در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: آماده سازی خود مرز تمرچین و مسیرهای دسترسی به سمت مرز از جمله اقداماتی بود که باید به سرعت انجام می‌شد که در این راستا، ضمن تلاش جهادی برای بهسازی زیرساخت‌ها از جمله بهبود وضعیت راه‌های دسترسی و همچنین ارتقای شاخص‌های ایمنی جاده‌ای، گیت‌های ورود و خروج را در مرز تمرچین به ۳۸ مورد رساندیم تا خللی در خروج از این معبر ایجاد نشود و با کمک نیروهای مردمی و نهادهای مختلف، مواکبی هم برای ارائه خدمات از جمله اسکان و تغذیه به زوارالحسین (ع) در نظر گرفته شد.

 

معتمدیان در خصوص اقدامات مربوط به آن‌سوی مرز با قدردانی از همراهی مسوولان اقلیم کردستان عراق در فراهم کردن خدمات لازم به زوار اربعین اباعبدالله الحسین (ع)، ادامه داد: فراهم کردن ۲ هزار دستگاه میدل باس و ون برای سهولت در جابجایی زوار تا اربیل و الحسینیه بغداد، راه اندازی موکب‌های مختلف در مسیر، افزایش گیت‌های پایانه حاج عمران اربیل از ۱۴ به ۶۰ گیت مجهز، کاهش ایست‌های بازرسی در مسیر به یک ایستگاه از جمله مواردی است که در آنسوی مرز به خوبی و با همراهی مسوولان عراقی و اقلیم کردستان به سرانجام رسید.

 

وی اظهار کرد: این اقدامات در حالی پایه ریزی شد که ما می‌خواستیم در کنار ارائه خدمات به زوار اباعبدالله الحسین (ع)، رفت و آمدهای معمولی از طریق مرز و همچنین مراودات تجاری در تمرچین متوقف نشود که نتیجه اقدامات امور مسافری و تجاری طبق معمول و بدون هیچ تعطیلی انجام شد.

 

معتمدیان ایجاد امنیت برای زوارالحسین (ع) را یکی از مهمترین دغدغه‌ها در ایام اربعین حسینی اعلام کرد و گفت: در این خصوص، تمهیدات ویژه‌ای با همراهی مسوولان اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق داشتیم که نتیجه آن، اعزام بی دغدغه زائران به عتبات عالیات با بیشترین امنیت موجود بود که نشان می‌داد در این خصوص موفق عمل کرده‌ایم.

 

وزیر کشور: شرایط اعزام زائران از تمرچین مطلوب است

 

وزیر کشور هم در اواسط عملیات اعزام زائران به زیارت اربعین در بازدیدی که از تمرچین داشتند، با بیان اینکه شرایط بسیار مطلوبی برای اعزام زائران در مرز تمرچین حاکم است، افزود: شرایط آب و هوایی معتدل و زیرساخت‌های ایجاد شده در این منطقه، سبب شده تا مرز تمرچین به گذرگاهی مناسب برای اعزام زائران شمال غرب کشور تبدیل شود.

 

احمد وحیدی با اشاره به زیرساخت‌های ایجاد شده در منطقه طی سه ماه گذشته، گفت:  استاندار آذربایجان‌غربی و تیم همراه وی برای ایجاد زیرساخت‌های لازم اعزام زائرام تلاش های شبانه روزی داشته اند.

 

وی همچنین با قدردانی از طرف عراقی در مرز تمرچین برای تسهیل در عبور و مرور، بیان کرد: تعاملات و گفت و گوی‌های استاندار آذربایجان‌غربی با طرف عراقی قبل از اعزام زائران بسیار اثر بخش بوده است.

 

وی با بیان اینکه تمرچین در سال‌های بعدی نیز میزبان زائران اربعین حسینی خواهد بود، اظهار کرد: با مشاهده توسعه صورت گرفته در این منطقه در چند ماه اخیر، قطع یقین سطح ارائه خدمات به زائرین در سال آتی چند برابر خواهد شد.

 

هیچ مشکلی برای زوار در مرز تمرچین به ثبت نرسید

 

فرماندار پیرانشهر هم با اشاره به خروج بیش از ۵۰ هزار زائر اربعین حسینی از مرز تمرچین، گفت: سطح خدمات ارائه شده به زوار در این گذرگاه به اندازه‌ای بود که هیچ مشکلی برای زائرین اربعین حسینی به ثبت نرسید.

 

خضر کاک درویشی با مناسب ارزیابی کردن خدمات ارائه شده به زوار در مرز تمرچین، اظهار کرد: هر چند امسال تمرچین برای اولین بار به عنوان یکی از ۶ گذرگاه اعزامی زائران سرزمین عشق انتخاب شد ولی خدمات ارائه شده در این منطقه کم‌نظیر بود.

 

وی با قدردانی از استاندار آذربایجان‌غربی در هدایت سیلی از امکانات به پیرانشهر جهت ارائه خدمات به زوار، افزود: اقدامات جهادی استاندار در جذب اعتبار و ایجاد انسجام در بین دستگاه‌های اجرایی و خدمات رسان، مسیر توسعه را هموار کرده است.

 

فرماندار ارومیه همچنین با اشاره به شور و اشتیاق چشم گیر اهل تسنن در استقبال از زائران اربعین حسینی در پیرانشهر، اضافه کرد: این همدلی و اتحاد باید در رسانه‌ها بازگو و در جامعه تجلی یابد.

 

مردم چه می گویند؟ میزبانی تمرچین از زوار بسیار عالی و در حد شایسته بود

 

زائرانی هم که مرز تمرچین را برای ورود به خاک عراق و تشرف به عتبات عالیات انتخاب کرده بودند، خاطره خوشی از این مرز داشته و امکانات و راحتی آن برای تردد را غیر قابل مقایسه با دیگر مرزها دانستند.

 

خروج راحت از مرز، انتقال بسیار راحت به بغداد و از آنجا به کربلا، امنیت بسیار زیاد، وجود مواکب در پیرانشهر و تمرچین، رایگان بودن بخش قابل توجهی از خدمات بویژه در این سوی مرز از جمله پارکینگ، اتوبوس و مینی بوس‌ها تا کارخانه قند و از کارخانه قند تا تمرچین و هوای مناسب از جمله مواردی بود که مردم مطرح کردند.

 

حجت الاسلام افشار حسنی که هم از تمرچین به کربلا رفته و هم از این مرز به کشور بازگشته بود، در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در مرز تمرچین با اشاره به اینکه امکانات این مرز عالی بود و هیچ مشکلی احساس نشد، گفت: در مسیر رفت هم به محض خروج از مرز، با خودروهایی که تدارک شده بود، به سمت اربیل و سپس بغداد اعزام شدیم.

 

وی اضافه کرد: وجود استراحتگاه در مرز تمرچین، ارائه خدمات اسکان و تغذیه مناسب در مرز و کارخانه قند پیرانشهر و همچنین ارائه خدمات مناسب حمل و نقل از جمله مهمترین مواردی است که موجب آسایش بیش از پیش زائران شده است.

 

او اظهار کرد: البته با وجود ارائه بسیار خوب خدمات تا کربلا، در مسیر برگشت زائران با مشکلاتی مواجه می‌شوند که در این خصوص نیز شنیده ام مسوولان استانی برای کمک به زائران به آنجا رفته و خدمات لازم را ارائه می‌دهند.

 

این گفته این زائر ارومیه‌ای درست بود، زیرا به محض شنیدن مشکلات مربوط به دور برگشت، استاندار آذربایجان غربی، اکیپی را برای سر و سامان دادن به اوضاع راهی بغداد کرد که همین اکیپ، چندین بنر را برای شناسایی محل اعزام از بغداد به سمت اربیل در موکب‌ها و مسیرهای راهپیمایی و همچنین شهر کربلا نصب کردند که طبق گفته شاهدان، این امر موجب بهبود وضعیت شد.

 

یکی دیگر از زائران اباعبدالله الحسین (ع) هم در گفت وگو با خبرنگار اعزامی ایرنا با اشاره به اینکه این مرز، بسیار بهتر از دیگر مرزهای خروجی از کشور به سمت کربلا بود، گفت: من که از تهران برای عزیمت به کربلا آماده بودم، به محض شنیدن نام تمرچین برای اعزام از اینجا به ارومیه آمده و پس از دیدار با خانواده همسرم در این شهر، به اتفاق خانواده راهی کربلا شدیم.

 

«احمد سلطان زاده» اظهار کرد: پذیرایی در این مسیر بسیار مناسب بود و برخلاف برخی فامیل که از مرزهای پرازدحام دیگر به سمت کربلا مشرف شده بودند، اینجا اصلا ازدحامی نبود و در رفت و برگشت بدون کمترین مشکل وارد و خارج شدیم.

 

او اضافه کرد که در سال‌های آینده هم قطعا از این مرز به کربلا می‌رویم و بقیه را هم تشویق به این کار خواهیم کرد.

 

یکی از موکب داران اهل سنت در مرز تمرچین هم در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه در این روزها، به عشق اباعبدالله الحسین (ع) در مرز هستیم، گفت: در این مدت حدود ۲ هفته، زائران زیادی از این مرز تردد کرده و از وجود این مرز ابراز خوشحالی کرده‌اند.

 

«احمد بختیاری» با بیان اینکه «حب الحسین یجمعنا» مهمترین شعار ماست، گفت: حب حضرت اباعبدالله الحسین (ع) موجب شده تا اهل سنت و اهل تشیع، مسلمان و مسیحی در این مرز گردهم آمده و به ارائه خدمت به زوارالحسین بپردازند.

 

طبق آمار ارائه شده تاکنون نزدیک به ۶۰ هزار نفر از مرز تمرچین به عنوان زائر تردد داشته اند که از این میزان بیش از ۵۰ هزار نفر مربوط به خروج از مرز بوده و البته روند ورود به ایران از این طریق همچنان ادامه دارد که امید می‌رود این امر نشان می‌دهد که مرز تمرچین در اولین سال میزبانی از زوارالحسین (ع) در اربعین حسینی، نمره قبولی گرفته است.

 

امید می‌رود که با بهبود بیش از پیش زیرساخت‌ها، در سال های آتی نیز تمرچین میزبان زوارالحسین (ع) باشد و سال به سال به تعداد زوار خروجی از این مرز افزوده شود.

نوشته شده توسط:

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *